19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Rizoto z kuřecího masa se zeleninou

Název Množství a jednotka
kuřecí maso 300 g
mrkev 1 ks
hrášek ve slaném nálevu sterilovaný 1 ks
rýže 2 hrnky
velká cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na rizoto můžeme použít vařené, pečené nebo grilované maso z kuřete, slepice, krůtí, případně jiného ptáka. Rýži propláchneme, vsypeme do hrnce, přidáme lžíci oleje, půlku cibule, do které jsme zapíchli 3 hřebíčky, zalijeme studenou vodou (na 1 čtvrtlitrový hrnek přijdou dva hrnky vody) a zakryté pomalu vaříme doměkka. Mrkev nakrájíme na kolečka, v malém množství mírně osolené vody povaříme asi pět minut do poloměkka a scedíme. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a opečeme na cibulce. Přidáme scezenou mrkev, okapaný sterilovaný hrášek, pokud nám zbyla z masa i nějaká šťáva, tak ji přidáme k tomuto základu, promícháme a přidáme uvařenou rýži (cibuli s hřebíčkem vytáhneme). Rizoto podáváme posypané strouhaným eidamem.


 


RECEPTY

Smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

Postup: Tvaroh utřeme s máslem a sardelovou pastou, přidáme nastrouhanou cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí stehna

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Do větší mísy si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

ESHOPY

Malecha's

Levná drogerie Německo. Kvalitní drogerie a potraviny z Německa, které u nás...